IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By System

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Eylül 2011, 15:09   #1
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Google Panda Nedir ?




Google, arama sonuçlarında kullanıcıya en doğru sonuçları vermek için çokince hesaplar yapıyor . Hazırladığı algoritmadaki hesaplamalar, müthişdetaylar içeriyor. İşin daha ilginci, Coca-Cola’nın formülünden bile daha değerli olan bu formülü, Google mühendislerinden başka bilen yok.

Peki bu algoritma neden önemli? Google, dünyanın en çok ziyaret edilenweb sitesi. İnternetteki tüm siteler, kullanıcıyı daha fazla süre kendi adresinde tutmak isterken Google, bunun tam tersini yapıyor. Mümkün olan en kısa sürede, ziyaretçisini hedeflediği siteye göndermek için çalışıyor.


Böylece Google, dünyadaki tüm internet trafiğinin en önemli dinamosu oluyor. İnternet siteleri, ziyaretçilerinin büyük kısmını Google üzerinden misafir ediyor. Bir web sitesi, Google’dan ne kadar fazla ziyaretçi alırsa, o kadar iyi konumlara yükseliyor.

Hile Yapanlar Çok

İnternet sitesini idare eden kişiler tarafından Google arama sonuçlarındaüst sıralarda çıkmak için her yol mubah sayılıyor. Google’ı kandırmak için türlü hilelere başvuruluyor. Bu işler için harcanan paraların miktarı milyonlarca dolar.
Google mühendisleri, hem bu hileleri işe yaramaz hale getirmek hem de en doğru arama sonuçlarını kullanıcıya sunmak için kendi algoritmasınıyenilemeye devam ediyor. İnce hesaplar için sayısız kriter ekleniyor.

Yapılan her güncellemeye bir isim veren Google, en son değişiklikler için “Panda” adını kullandı. Peki Panda ile beraber bilinmesi gereken neler var? Aslında bu soruya yanıt vermek, birkaç cümleyle yeterli olmayacaktır.
Yine de özetlemeye çalışalım.

Google, Panda ile beraber kaliteli içeriklerin üretilmesi için hesaplarını yenilemiş durumda. Kaliteli içerikten kasıt, hem yazı hem de görseller olarak amacına hizmet eden içeriklerin sitelerde yer alması.

Google Panda, Nasıl Anlar?

Başka yerde olan bir içeriği kendi sitesine alarak Google’dan trafik elde eden siteler, bu güncelleme ile beraber darbe almış oldular. İyi ama kaliteliiçerik, nasıl anlaşılır? Daha doğrusu, Google bunu anlar mı?

Google arama motoru, bir robot olduğu için satır satır okuyup “Helal olsun, döktürmüş” diyemeyeceği için bazı kurallar ile bunu belirliyor. İçeriğin daha önce başka bir yerde yayınlanmaması, yazım hatalarının olmaması, yazı içeriğine uygun görsellerin bulundurulması, yazınıza sosyalpaylaşım sitelerinden bağlantıların verilmesi gibi çok sayıda kriter var.

İnternet sitenizdeki reklamlar da artık bu kaliteyi belirlemede etkin rol oynuyor. Çok sayıda reklam varsa ve bu reklamlar, Google Adsense gibiperformansa dayalı reklamlardan oluşuyorsa, reklam hesapları çok sayıda benzer sitede de aktifse o zaman kötü. İçerik hırsızlığı yaparak gelir elde etmek isteyen site sahiplerinin yaptığı şey de tam olarak bu.

Niyetiniz kötü değilse ama bu tanıma uyuyorsanız, sitenizi reklam çöplüğünden kurtarmanız gerekiyor.

Alışveriş Sitelerinin İşi Çok Zor

Tüm bu değerlendirmeden sonra kurunun yanından yanan yaşlardan, yani alışveriş sitelerinden bahsedelim biraz da. Durumları gerçekten de çok kötü. Neden derseniz, alışveriş siteleri, haber siteleri gibi her gün yüzlerce farklı içeriğin girildiği bir yapıya sahip değiller.

Bir sitede iPhone 4 satılıyorsa, bu sayfa için kullanılan içerikler (ürün fotoğrafları, teknik özellikleri gibi) diğer sitelerde de aynı şekilde yer aldığından dolayı Google’dan eksi not alıyorlar.

Eskisi gibi aramalarda üst sıralarda çıkmıyorlar. Ya da çıkmaları için bu içeriklere fena halde takla attırmaları gerek. Ürünle ilgili uzman yorumları, farklı videolar, kullanıcı yorumları gibi içerikle beslemek zorundalar.

Yazının başında da söylediğimiz gibi, internet trafiğinin büyük kısmınıGoogle üretiyor. Bu trafikten nasiplenmemek, zamanla yok olmak anlamına geliyor. O nedenle Google ne derse o!

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Eylül 2011, 15:25   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Panda Nedir ?




Bu panda kısa bir zaman önce bize çok kötü vurdu ama kurtuldum bay pandadan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Eylül 2011, 15:45   #3
Çevrimdışı
~ Zirvala.Com ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Google Panda Nedir ?




Benimde bir sitem pandada.Bakalım nasıl kurtarcaz.

__________________
Tanrı'nın Şımarık Çocuğu..

Zirvala.com - Sohbet ve muhabbetin adresi..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
google panda, google panda sistemi, nedir, panda, panda sistemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google Api nedir? cisco Google 0 01 Nisan 2011 21:16
Bizde X ışını nedir? X ışını ne zaman keşfedildi? ''Teşekkürler Google'' Sevda Arama Motorları Haberleri 0 08 Kasım 2010 08:14
Google Ban Nedir? ÖNEMLİ!!! Süslü Google 0 17 Aralık 2007 00:55