IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2009, 18:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rize final olcak




Bank Asya 1. Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'da teknik direktör Yücel İldiz, 2 hafta sonra oynayacakları Çaykur Rizespor maçının final maçı olacağını söyledi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Özellikle iç sahada oynadığı 6 maçı kaybetmeyerek 5 galibiyet ve 1 beraberlik alan Kırmızı-mavili takım 23 Kasım'da oynayacakları Çaykur Rizespor maçında ise hem iç saha serisini hem de 3 haftadır devam eden serilerini devam ettirmek istiyor.

Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, özellikle son haftalarda Türk futbolundaki savunma hatalarının sadece Bank Asya 1. Lig takımlarının değil, futbolun büyük bir yarası olduğunu belirterek, "Süper Lig'e baktığımızda da aynı şekilde gördüğünüz gibi savunma oyuncularının genellikle yabancı oyunculardan kurulu olması, milli takımı bile zorluyor. Bu anlamda tabi ki bu Bank Asya 1. Lig'e de yansıyor. Oyuncularımız genellikle bütün takımlarda duruş hatası yapıyor kabul etmek lazım. Bank Asya Lig'i çok farklı bir lig ve şehir takımlarının üzerinde çok büyük baskı var, içerde oynayan takımların kazanmaları olmazsa olmazı. Bu nedenle bazen rakip takımın üzerine şuursuz gidilebiliyor ve tabi ki savunmalarında açık veriyorlar" diye konuştu.

3 haftada rakip filelere 12 gol atıp kalesinde tek gol gördüklerini geride bıraktıkları ve geride kalan 2 haftayı da değerlendiren İldiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genel olarak baktığımızda sezon başında biz kulüp başkanı Hikmet Ferudun Tankut ve yönetimi ile birlikte bir hedef koyduk. Bu sene hedefe oynayan bir Kardemir Karabükspor takımı oluşturduktan sonra kampa gitmeden önce yapılan basın açıklaması ile bunu deklare ettik. Hedefe ve Play-Off'a oynayan bir takım yapacağız diyerek bu şekilde çalışmalara başladık. Lige geldiğimizde bugün 12 haftanın periyoduna baktığımızda, bizim hesaplarımız tuttu diye düşünüyorum. İstikrarlı bir gidişatımız var. Genel olarak iç saha maçlarında çok başarılı olup, özellikle sakatlık ve cezalı oyunculardan dolayı dış saha maçlarında sıkıntı yaşamadık ama avans puan alır gibiydik onu da bu hafta tamamen kapattık. Yaptığımız hesaplara göre istediğimiz puandayız. Tabi bu kolay değil ve bu iş sadece sahada olmuyor bu kabul etmek lazım. Bir kere Kardemir Karabükspor, son derece düzenli bir kulüp. Bizim ligimizde özellikle Türk futbolunda şu çok önemli; kesinlikle hiçbir şekilde oyuncularımızın maddi anlamda en ufak bir sıkıntısı yok. Tesisler gerçekten Süper Lig'e yakışır bir şekilde. Kulüp Başkanı Ferudun Tankut ve yönetimi gerçekten inanılmaz derecede takımın her şeyiyle ilgileniyorlar. Kardemir yönetimin katkıları ve taraftarın desteği ile Karabük'te birliktelik yakalamış durumdayız. Kadromuz çok uyumlu. Tecrübeli oyuncularımızla takım içersinde oynayan veya oynamayan oyuncularımızla belli bir uyum yakaladığımızdan bunu sahaya iyi yansıtıyoruz. Şuna kadar oynadığımız 12 maçta istikrarlı bir gidişimiz var. Ben de hayal kırıklığı oluşturan bir iki tane karşılaşma var, Karadeniz deplasmanında oynadığımız Samsun ve Ordu maçında beklentilerimizin dışında oynadık. Onun dışındaki tüm müsabakalarda genel olarak istediğimiz şekilde oynadık. Hatalarımız olmadı değil, oldu tabi ki ama şuanda gidişattan memnunuz için gerçeği"

Kardemir Karabükspor olarak bir takım oyunu oynadıklarını, fakat Emanuel Emenike'nin kendileri için önemli bir silah olduğunu ifade eden Yücel İldiz, "Emenike'nin uzun bir sakatlık dönemi oldu. Ligin 2 haftasında yaşadığı bir sakatlıkla yaklaşık 5 hafta sahalardan uzak kaldı. Aslında çok da uzun değildi, biz garanti olması için oynatmak istemedik. İyice iyileştikten sonra sahaya sürdük. Çok uzaklardan gelen 22 yaş altı oyuncularımızın takıma ve şehre adapte olması kolay olmuyor. Yabancı oyuncularımız giderek takım arkadaşlarına, şehre ve hepimize adapte olmaya başladılar. Bu anlamda takıma katkıları da çoğalmaya başladı. Bütün takım oyuncularım gibi Emenike şuan iyi durumda. Dediğim gibi onun özelliklerinden takım faydalanıyor. Bizim diğer oyuncularımızla beraber bu birliktelik devam ettiği sürede tüm oyuncularımız Emenike de dahil iyi bir gidişat yakaladılar. Bundan memnunuz" diye konuştu.

Bank Asya 1. Lig'de 26 gol ile grupta en çok gol atan takım olduklarını da hatırlatan Kırmızı-mavili takımın teknik direktörü Yücel İldiz, "Gerek hücum gerekse savunma anlamında bir ekip işi yapıyoruz. Ama tabi ki önemli olan üçüncü bölgeye topu iyi taşıyabilmek ve oradaki elemanları iyi kullanabilmek. Bu konuda sezon başından beri zaman zaman sıkıntılar çektik sakatlık ve cezalı oyunculardan dolayı. Hakikaten orada görev verilen bütün arkadaşlar, görev aldıklarında ellerinden gelen her şeyi yaptılar ve bu açığı, eksiklikleri bize hissettirmediler. Nitekim son haftalar bir arkadaşımızın sakatlığı olmasına rağmen, hazır olan arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Bu anlamda birinci ve ikinci bölgemizden iyi toplar gelmesi üçüncü bölgede işimizi rahatlatıyor. Daha güvenli oynamaya başlayınca daha iyi pozisyonlar buluyoruz. Kardemir Karabükspor içerde ve dışarıda yaklaşık benzer futbol oynuyoruz. Hedefe oynuyorsanız her maçı kazanmaya oynamak zorundasınız ve savunma güvenliğini önde tutup pozisyon bulara hedefe gidesiniz. Sezonun ilk başlarında hem gol atıyorduk hem de biraz gol yiyorduk. Şimdi bu zaaflarımızı da kapatmaya başladık ve biraz daha takım oyunu oynamaya başladık. Bu şekilde kolektif futbol oynayınca daha çok gol üretmeye başlıyoruz. Bu konuda birde yaptığınız işe inanmakta çok önemli. Çalışmalarımızın semerini ilk başlarda gerçeği söylemek gerekirse, oyuncularımız biraz ağladılar sızladılar ama şuanda hep birlikte gülüyoruz. Gerçi daha ligin ilk yarısı bitmedi ama önemli olan bu performansı lig sonuna arttırarak taşımak. Bütün bu ekip oyununu iyi yaptığımız zaman daha çok üretici oluyorsunuz. Bu anlamda da daha çok atıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Liglere bir hafta ara verilmesinin iyi olmadığını da kaydeden İldiz, konuşmasını şöyle tamamladı:
"İyi giden bir tempomuz vardı ve bu tempo lige ara verilmeseydi daha iyiydi. Ara verilemese bu tempo içersinde 5 haftayı da oynasak daha iyiydi. Ama hiçbir şekilde niye önemli diyemeyiz. Bu haftayı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu anlamda özellikle sakatlıktan gelen ve maç eksikliği olan arkadaşlarımız var. Bunları iyi derlendirmemiz gerekli. Bu grupta çok ideal takımlar var. Bu takımlar zaman zaman yukarıda olabiliyor veya biraz aşağıda oluyor. Ama hiçbir şekilde iddia bölgesinin dışına çıkmıyor. Rizespor da bunlardan bir tanesi. Sezona çok iddialı başladı ve iyi de gidiyorlardı. Son haftalarda biraz tökezlemeye başladılar ama hiçbir şekilde o maçın ciddiyetini eksiltmez. Tam tersine Çaykur Rizespor ile sahamızda final maçı oynayacağız. Hedefe giden takımların her maçı finaldir. Zor bir maç olacak. Kazanmak için her şeyi yapacağız. Geçen hafta sahalarında beklemedikleri bir mağlubiyet aldılar ve tefli etmek adına her şeyi yapacaklardır. Bu grupta istikrarı yakalamak çok zor ama yakaladınız mı devam ettirmek gerekir. Bizim bütün amacımız şuan yakaladığımız istikrarı birinci amaç olarak devre sonuna kadar devam ettirmek. Ondan sonra ikinci yarı devam ettirmek. Devre arası öncesi oynayacağımız 5 maçı en iyi şekilde değerlendirmek"

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
acak, final, olcak, rize


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rize Ismi Nerden Gelir? - Rize Isminin Kaynagi PySSyCaT Karadeniz Bölgesi 0 09 Kasım 2014 22:18
Rize Resimleri, Rize Manzaraları, Rize Fotoğrafları Violent Doğa & Manzara Resimleri 0 05 Mart 2014 20:02