IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2009, 13:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İzmir takımlarının Süper Lig mücadelesi




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2002-2003 sezonundan beri Süper Lig'de temsilcisi bulunmayan İzmirlilerin bu hasretini bitirmek için mücadele eden Altay, Bucaspor ve Karşıyaka, 1. Lig'de sezonun üçte birlik bölümünü ilk 9 içinde tamamladı.

Geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Lig'de play-off final müsabakalarında bir üst lige yükselme şansını kaybeden İzmir temsilcileri, bu sezon 3 takımla mücadelesini sürdürüyor. Ligde 12. haftayı Altay ikinci, Bucaspor yedinci ve Karşıyaka da dokuzuncu sırada tamamladı.
İzmir takımlarından Bucaspor'da teknik direktör Kemal Kılıç, Sakaryaspor ile oynanan Türkiye Kupası maçının ardından görevinden ayrıldığını açıklamış, Kılıç'ın yerine 8. haftadan itibaren Özcan Kızıltan görev yapmaya başlamıştı.
Karşıyaka'da ise 11. haftada deplasmanda alınan 3-0'lık Kardemir Karabükspor maçının ardından, yönetim kurulu, teknik direktör Reha Kapsal ile yolları ayırdı. Yeşil-kırmızılılarda teknik direktör arayışları devam ediyor.
-ALTAY-
Oynadığı 12 karşılaşmada 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alan Altay, topladığı 25 puanla Konyaspor'un ardından, ligde 2. sırada. Deplasmanda oynadığı 6 maçta 4 galibiyeti 2 beraberliği bulunan siyah-beyazlı takım, ligde deplasmanda en fazla puan toplayan takım oldu.
Ligde Kardemir Karabükspor'dan sonra en fazla gol atan (22) takım olan Altay'da en golcü isim 6 gol kaydeden Burak Çalık. Bu oyuncuyu 4'er gol atan Musa Çağıran ve Tiago takip ediyor.
Takımda tek kırmızı kart gören oyuncu Tiago. 12 maçta da 90 dakika forma giyen kaleci Kılıçarslan, takımın en istikrarlı ismi. Bu futbolcuyu 900'er dakika oynayan Onur ve Yiğitcan takip etti.
Altay, 12 haftalık süreçte 25,43 yaş ortalamasıyla mücadele etti.
Siyah beyazlı takım, ligin ilk yarısının son 5 haftasında sırasıyla Bucaspor (D), Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kayseri Erciyesspor (D), Dardanelspor ve Konyaspor (D) ile karşılaşacak.
-BUCASPOR-
Lige Kemal Kılıç yönetiminde iyi bir başlangıç yapan Bucaspor, ilk 3 haftayı lider tamamladı. Kılıç'ın 6. haftada görevi bırakmasının ardından 8. haftadan itibaren Özcan Kızıltan ile yollarına devam eden sarı-lacivertli takım 12 hafta sonunda 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi ile ligde 7. sırada bulunuyor.
Ligde en fazla gol (21) atan üçüncü takım olan Bucaspor'da en golcü isimler Mehmet Batdal (5), Kenan (4) ve Yılmaz (3). 11. haftaya kadar kırmızı kart görmeyen Bucaspor'da Veli ve Erman, 12. haftadaki Karşıyaka maçında kırmızı kart gördü. Sarı-lacivertli futbolcular şu ana kadar 21 kez sarı kartla cezalandırıldı.
Bucaspor'da 12 maçta da forma giyen oyunculardan Serkan Yanık 1069 dakika, Veli Kızılkaya 1039 dakika, Yunus Altun da 976 dakika sahada kaldı.
12 hafta sonunda 27,52 yaş ortalamasıyla mücadele eden Bucaspor, 6. haftadaki Kartalspor maçında 28,14 yaş ortalamasıyla en yaşlı takımını sahaya sürdü.
Sarı-lacivertli takım, ligde ilk devrenin son beş maçında sırasıyla Altay, Mersin İdmanyurdu (D), Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (D), Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor (D) ile karşılaşacak.
-KARŞIYAKA-
Teknik direktör Reha Kapsal ile 11. haftanın ardından yollarını ayıran Karşıyaka, 12 haftayı 17 puanla 9. sırada tamamladı.
Ligde 15 gol atan Karşıyaka'da en golcü isimler 4'er gol kaydeden Okan ve Erçağ oldu. Bu oyuncular dışında Taha ve Gurur da 2'şer gol kaydetti. Yeşil-kırmızılılar attıkları 15 golün sadece 4'ünü ilk yarıda attı.
Karşıyaka'da Kartalspor maçında takımını 10 kişi bırakan Serkan dışında kırmızı kart gören oyuncu bulunmazken, hakemler 29 kez Karşıyakalı futbolculara sarı kart gösterdi.
Karşıyaka'nın golcüsü Okan Öztürk, 12 maçta da 90 dakika forma giyerken, 11'er maçta oynayan Taha 911 dakika, Necati 990 dakika, Kıvanç 936 dakika, Taha 911 dakika, Aykut 674 dakika ile bu oyuncuyu takip etti.
İzmirli takımlar arasında en genç takım unvanına sahip Karşıyaka, bu sezon şu ana kadar 25,08 yaş ortalamasıyla mücadele etti. Karşıyaka, ligin son 5 haftasında Mersin İdmanyurdu, Çaykur Rizespor (D), Kocaelispor, Hacettepe (D) ve Boluspor ile karşılaşacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
izmir, lig, mucadelesi, mücadelesi, super, sÜper, takimlarinin, takımlarının, İzmir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Av Takımlarının Korunması Liaaa Avcılık 0 22 Mayıs 2012 17:38
Hz. İsa'nın Mücadelesi efLatun Hristiyanlık 0 06 Kasım 2011 17:23