@delibela, tabiki mumkun tcl ayni kalarak javascript kutuphaneleriyle kolayca yapmak mumkun (jquery, prototype).
@raw,
cikan bu karakterleri, php icersinde renk kodlarina donusturmekte mumkun.
Ben uzun zamandir pek bakamiyordum bu islere. Gecenlerde bi el atiyim dedim ve kanal siralamasini isini hallettim. Aslinda tcl dilinden benden daha cok anlayan arkadaslar bunu tcl icersinde halledebilseler daha iyi olur kanimca ama, onlarda pek ugrasmamislar anladigim kadariyle bu sure zarfinda . Bende javascriptle hallettim. Su anda ister kanal ismine gore, ister user sayisina gore aninda siralatabiliyoruz. Bu sirada scriptin user veya kanal isimlerine gore siralamis sekilde calisan halini [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinin sohbet bolumunde gorebilirsiniz. Kendi irc serverim olmadigi icin uzak makinada halledip sayfamda iframe icersinde gosteriyorum buda pek verimli olmuyor goruntu acisindan.
irc serverla web serverin ayni makinlerde oldugu durumlarda, kodlari ayni index icersine koydugumuz zaman daha verimli calisiyor. Javascrip'i pek bilmeyen, bu islerle fazla hasir nesir olmamis arkadaslar icin daha uzun vakit buldugum bir zaman ayrintilariyla anlaticam. Simdilik kolay gelsin.