Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 16:39   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağında Konserve




Sebzeleri (Biber, küçük patlıcan, enginar göbeği vs.) 5 dakika suda haşlayıp, küçük kavanozlarda üstüne kadar zeytinyağı koyup, ağzını sıkıca kapatıp, gölge bir yerde uzun zaman saklayabilirsiniz.

Aynı şekilde çeşitli koyun ve keçi sütünden yapılmış peynirleri küçük parçalara bölüp, zeytiyağına defne, kekik, biberiye, pul kırmızı biber, tane karabiber ilave edip, peynirlerin üstüne dökerek muhafaza edebilirsiniz.

Haşlanmış siyah zeytin, mantar, dilimlenmiş limonları da bu metodla saklayabilirsiniz.

Kullandığınız zeytinyağı atılmaz, salatalarda kullanılabilir.

Not: Bu konserve metodu bütün Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde kullanılmaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan