Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 16:49   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ispanaklı Yumurta Au Graten




Gereçler:

6 adet yumurta
1 lt su
1/ 2 kahve fincanı sirke
1 silme yemek kaşığı tuz
Ispanak püresi için:
500 gr ıspanak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı toz şeker
3/ 4 bardak süt
Tuz-karabiber
1/ 2 kahve fincanı sıvıyağ

Üstü için:

1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
Beyaz sos ( beşamel ) için:
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı veya margarin
250 gr süt ( 1 büyücek bardak)
Tuz-karabiber

Yapılışı:

1. Ispanakları temizleyip yıkadıktan sonra biraz tuz ko***** hafifçe haşlayın; suyunu süzüp kıyın. Soğanı rendeleyerek sıvıyağla birlikte biraz kavurun. 1 yemek kaşığı un, kıyılmış ıspanak ve süt katarak karıştırın. Yeterince tuz, biber ve şeker koyun. Fırına dayanıklı bir tabağın içine yayın.

2. Yumurtaları, tuz ve sirke katılmış kaynayan suda pişirin. Kevgirle çıkartıp pürenin ortasına yerleştirin. Üzerini beşamel sosla kapatıp rendelenmiş kaşarpeyniri serpin ve eritilmiş yağ gezdirin. Fırında üzerini kızartarak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan