Konu: Krep Süzet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 16:59   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Krep Süzet




MALZEMELER

75GR UN

50GR TEREYAĞI

20 GR PUDRA ŞEKERİ

200GR SÜT

3 YUMURTA

1 LİMON

2 PORTAKAL

10 KESME ŞEKER

5-6 DAMLA KONYAK

YETERİ KADAR LİKÖR VE TUZ



YAPILIŞI



Önce pudra şekeriyle 1 tutam tuz ve un iyice karıştırılır. Sonra rendelenmiş limon kabuğunun bir çay kaşığı ile yumurtalar katılır. Karışım iyice karıştırılırken azar azar süt katılır, beş altı damla konyak katıldıktan sonra hamur sıvı ve duru hale gelinceye kadar karıştırılır. Sonra çok küçük bir tavada bu hamurdan yeteri kadar sayıda omlet pişirilir.

Omletlerin pişmesinde kullanılan yağ başka bir tavaya alınır buna portakal kabuklarıyla ovularak tatlandırılmış kesme şeker portakalın suları ve 4-5 damla likör eklenerek iyice karıştırıldıktan sonra omletler içine atılır ve bir taşım kaynatılır.

Sonra her omlet dörde katlanarak veya rulo yapılarak servis tabağına alınır. İsteğe göre servis tabağının kenarla likör dökülüp alevlendirilerek veya tamamen sade olarak servis edilebilir.

Not: yemeklerinde alkolü içki kullanmak istemeyenler süzet krepi üzüm suyu kullanarak tatlandırabilirler.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat