11 Ocak 2010, 17:05
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ekmek Balığı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzeme:
3 yumurta
3 çorba kaşığı un
süt
tuz
Yapılışı:
Yumurta çırpma teli ile iyice çırpılır. Un, tuz ve biraz süt eklenerek pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. Sütü kontrollu koymak gerekiyor. Karışım boza kıvamında olacak.
Bu arada bolca sıvıyağ (ben ayçiçek yağını tercih ettim) kızdırılır. İnce dilimlenmiş ekmekler yumurtalı karışıma iyice bulanarak kızgın yağda önlü arkalı kızartılır ve fazla yağını alması için kağıt havlu üzereine çıkartılır.
Sonra, ister sabah kahvaltısı, ister ikindi çayı, ister sahurda yanında beyaz peynirle veya zeytinle veya balla veya reçelle afiyetle yenir. |
| |