11 Ocak 2010, 17:05
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Fırında Kabaklı Omlet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Malzemeler
6-7 Adet kabak
4 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı mercanköşk
1 Su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 Çorba kaşığı teeyağı
Tuz
Hazırlanışı
* Kabakları yıkayıp, çok az suyla diri kalacak şekilde haşlayın.
* Keskin bir bıçak yada patates soyucu yardımı ile ince ince doğrayıp, teflon tavada 2 dakika kadar pişirin.
* Yağlanmış yuvarlak bir kalıba kabak dilimlerini dekoratif bir şekilde dizin.
* Üzerine mervanköşk, kaşar peyniri rendesi ve kalan kabak dilimlerini dizin.
* Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
* Her sırada çok az tuz serpin.
* Yumurtaları geniş bir kasede bir tutam tuz ilavesiyle çırpın ve kabakların üzerine dökün.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
* Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın. |
| |