Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 17:10   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yemekleri Pişirme Yöntemi Nasıl Olmalı




Yemekleri Pişirme - Yemek Pişirme Yöntemleri - Yemek Pişirirken Nelere Dikkat Etmeli



” Yemekleri yüksek ateşte pişirmek kansere davetiye” , böyle diyor Onkolog Prof. Dr. Erkan Topuz.

Sağlıklı beslenme, vücudumuz için gereken besinlerin yeterince ve dengeli olarak alınması şeklinde özetlenebilir.Peki ama bu sağlıklı gıdaları nasıl pişirmeliyiz ki hem besin değerlerini kaybetmesinler, hemde sağlıksız hale gelmesinler.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

En ideali yiyecekleri çok az suyla hafif ateşte ağır ağır, ya da buharda pişirmektir.Özellikle sebzelerin vitamin kaybını önlemek için çok fazla pişirilmemesi, biraz diri bırakılması önerilir.
Yüksek ısılarda kaynatma, kızartma ve mangalda pişirme kimyasal maddelerin açığa çıkmasına ve kanser oluşmasına neden olabilir.
Pek çoğumuzun pek sevdiği susamı yanmış “çıtır simit”, ya da kabuğu yanmış , fazla kızartılmış ekmek, közlenmiş biber,mısır veya üzerinde siyah noktalar oluşmuş sarı leblebi gibi dış yüzeyi yanmış besinlerden uzak durmak gerekiyor.
Yine özellikle piknikçilerin vazgeçilmezi olan mangal.Mangal yaparken kömürün iyice köz haline gelmesine dikkat etmek gerekiyor.Eğer mangal kömürü tam olarak köz haline gelmezse, içindeki zehirli gazlar ete siner ve kanserojen bir hal alır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan