Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 17:20   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anna Usulü Patates




Patatesler soyulup yikanir. Bir biçak yardimiyla patateslere üç-dört cm. çapinda silindir sekli verilir. Biçak veya sebze kiyacagiyla patatesler 2 mm. kalinlikta dilimlere ayrilir (patates çipsi seklinde). Patatesler dilimlendikten sonra kesinlikle yikanmamalidir çünkü nisastasi gider ve piserken birbirine yapismaz ve dagilarak görünümü bozulur.
Tavaya biraz tereyagi konur ve kizdrilir. Patates dilimleri 10-12 cm. çapinda daire seklinde tek kat olarak dizilir. Alt yüzü kizardiktan sonra dilimlerin sekli hiç bozulmadan alt üst edilir ve kizarana kadar pisirilir. Patatesin pismedigini düsünüyorsaniz patatesleri firina vererek biraz daha pismelerini saglayabilirsiniz. Bu garnitür önemli yemek davetlerinde izgara ve kizartma etlerle sicak olarak servis edilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat