Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 17:27   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yoğurtlu Bulgur Topları




MALZEMELER

1 Su Bardagi Ince Bulgur
1 Su Bardagi Un
1 Adet Sogan
2 Çorba Kasigi Sivi Yag
1 Çorba Kasigi Salça
1 Tutam Pulbiber
2 Dis Sarmisak
2 Su Bardagi Yogurt


YAPILIŞ TARİFİ

1 su bardagi bulguru çukur bir tabaga alip,üzerine yeterli miktarda sicak su ekleyin. Iyice sisene dek bekletin.Daha sonra süzgeçten geçirip,genis bir kaba alin. Un, tuz ve karabiberi ilave edin. Yogurarak hamur kivamina getirin. Elinizle koparip,minik toplar yapin.

Tencerede su kaynatin. Çok az tuz katin. Köfteleri suya alip, haslayin. Kevgirden geçirip, tabaga alin. Diger tarafta sarmisaklari dövüp, yogurda katin. Bulgur toplarinin üzerinde gezdirin.

Üzerinin sosunu hazirlayin. Bunun için, 2 çorba kasigi sivi yagi kizdirin. Yemeklik dogradiginiz soganlari yagda kavurun. 1 çorba kasigi salça ve bir tutam pulbiberle karistirin.Köftelerin üzerine gezdirin. Sicak olarak servis yapin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat