11 Ocak 2010, 17:46
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Zeytinyağlı Tavşan Yahnisi
1 temizlenmiş tavşan
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 adet marul
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4 defne yaprağı
tuz
Beyaz biber
500 g olgun domates
2 orta boy kırmızı biber
100 g siyah zeytin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Zeytinyağlı Tavşan Yahnisi hazırlanışı:
Eti yıka***** kurulayın. Soğan ve sarımsakları soyun. Marulu ayıkla***** kıyın. Yağı büyük bir kızartma tenceresinde kızdırın. Tavşanı kızartın. Tuzunu, biberini ayarlayın. Marulu, defne yapraklarını, soğanı ve sarımsağı ilave ederek hafif kızartın. Domatesleri kaynar suya atın, kabuklarını soyun, ortadan kesin, çekirdeklerini çıkartın ve kıyın. Domatesleri koyun, bir taşım kaynatın, tuz ve biber atın. Orta ateşte yaklaşık 35 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Biberleri ayıkla***** kıyın, tencereye atın ve 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Son olarak zeytinleri katın ve servis yapın. |
| |