Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 17:59   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı




Malzeme

1 kg. çalı fasulye
1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün)
4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış)
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Su



Hazırlanışı

• Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın. Doğrama tahtasında boyuna doğru bıçak arkası kalınlığında kesin, yıkayıp süzgece çıkarın.
• Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve fasulyeleri içine koyup, kevgir ile karıştırın.
• Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin.
• 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın.
• Lezzetini kontrol edin. Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
• Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet