Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı
Malzeme 1 kg. çalı fasulye
1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün)
4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış)
1 çorba kaşığı şeker
Tuz
Su
Hazırlanışı
• Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın. Doğrama tahtasında boyuna doğru bıçak arkası kalınlığında kesin, yıkayıp süzgece çıkarın.
• Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve fasulyeleri içine koyup, kevgir ile karıştırın.
• Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin.
• 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın.
• Lezzetini kontrol edin. Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.
• Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın. |