Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 18:23   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kabak Ezme Çorbası




Kabak Ezme Çorbası Tarifi ( Diyet )

1 kaşık tereyağı
150-200 gr kabak
2 bardak su
1 kaşık un
1/2 soğan
Tuz

Yarım kaşık tereyağı bir tencereye konur. Küçük bir baş soğan ayıklanarak yarısı ince ince kıyılarak tereyağı ile birlikte, hafif ateşte ısıtılır. Soğanlar hafif sararıncaya kadar ısıtmaya devam edilir. Un da konularak karıştırılır. Tencereye iki bardak su ilâve edilir. Kaynamaya bırakılır.
Kabaklar iyice yıkandıktan, sapları kesilerek kazınmak suretiyle temizlendikten sonra küçük parçalar halinde doğranır.
Suyu kaynamakta olan tencereye konur. 20 - 30 dakika kadar kaynama sürdürülür. Bir taraftan da kabaklar kaşıkla ezilir. Kaynama sonunda kabaklar tamamen erimiş hale gelir. Delikleri genişçe bir süzgeçten geçirilerek hazır hale getirilir

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan