Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 18:54   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırında Sebzeli Kuzu Pirzola




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

*
10 - 12 adet kuzu pirzola
*
4 adet iri patates (kabugu soyulup iri parcalara dogranmis)
*
4 - 6 adet havuc (iri dogranmis)
*
8 - 10 adet arpacik sogan
*
6 - 8 dis sarmisak (kabugu soyulmamis)
*
3 + 1 y.k. zeytinyagi
*
Biraz tuz, karabiber


Yapilisi:

1.
Etlerin her yanina biraz karabiber ve tuz ekin. Hazirladiginiz sebzelerin hepsini, tuzu, karabiberi ve zeytinyagini firina dayanikli bir tepsiye alin. Tum sebzeleri kasikla karistirarak tamamen yagla kaplanmalarini saglayin. Firini 180 200 ºC'ye ayarlayip sebzeler altin rengi oluncaya kadar (~30-45 dk) pisirin.
2.
Geriye kalan zeytinyagini teflon bir tavaya alip kizdirin. Yuksek ateste tum pirzolalari, iki taraflari da guzelce kizarip citir olana kadar kavurun ve bir tabaga alin. Bu islemi etin her yuzu icin yaklasik 2-3 dakikada tamamlayin, eger fazla kizartirsaniz etin suyu buharlasir ve pirzolalar cok kuru olur.
3.
Pisen sebzelerin uzerine pirzolalari dizip tekrar firina verin ve 10 dk kadar daha pisirmeye devam edin. Servis tabaklarina sebzeleri paylastirip pirzolalari uzerine koyun ve sicak sicak servis yapin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları Sorf bizimmekan