Konu: Saç Kebabı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2010, 19:16   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Saç Kebabı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler : (2 kisilik)

*
500 g. kusbasi kuzu eti
*
2 tane orta boy sogan (cok kucuk dogranmis)
*
3 adet iri domates (kabuklari soyulmus ve iri kupler seklinde dogranmis)
*
3-4 adet sivri biber (tohumlari temizlenmis ve julyen dogranmis)
*
2 corba kasigi margarin + 1 cay b. sivi yag
*
Tuz, karabiber, kekik

Yapilisi :

1.
Soganlari kucuk kucuk oluncaya kadar rondoda cekin.
2.
Eti, soganlari, kekigi ve sivi yagi bir kapta karistirin ve buzdolabinda en az iki saat bekletin.
3.
Teflon tavada margarini eritin ve eti, mumkun oldugukca soganlari almadan, terbiyeden cikarip tavaya alin.
4.
Ara sira karistirarak yuksek ateste bes dk. kadar cevirin, altini iyice kisip et biraktigi suyu cekinceye kadar pisirin.
5.
Et suyunu tamamen cekince terbiyede kullandiginiz soganlari ve biberleri tavaya alip kavurun.
6.
Soganlar renk degistirdikten sonra domatesleri ekleyin ve birazcik yumusayincaya kadar kavurmaya devam edin.
7.
Atesten almadan bes dk. once tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin.
8.
Lavas ekmegi ya da pilav ile birlikte servis yapin.

margarin kullanmak istemiyorsaniz sivi yag ile de deneyebilirsiniz. Ayrica kullandiginiz etin dana veya kuzu olmasi farketmez, dana eti kullanirsaniz biraz daha uzun sure pisirmeniz gerekir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver