11 Ocak 2010, 19:22
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Patates ve Mantar Keki
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler:
*
500 g mantar (dilediginiz cins, boyuna ince dilimlenmis)
*
3 iri patates (soyulup, incecik daireler halinde dilimlenmis)
*
1 y.k. zeytinyagi + biraz ara katlara gezdirmek icin
*
2 iri dis sarmisak (dovulmus)
*
Tuz, karabiber
Yapilisi:
1.
Firini 200 ºC'ye (fan 180 ºC) ayarlayin. 22cm capindaki kelpceli bir kek kalibini yaglayin.
2.
Yagi bir tencereye alip kizdirin, sarmisagi ekleyip bir kac dk kavurun. Mantarlari ekleyip yuksek ateste yumusayincaya kadar, yaklasik 15 - 20 dk, kavurun. Tuz ve kararbiberi ekleyip atesten alin, suyunu salarsa suzun.
3.
Ince dilinmis (cips yapilacak kadar ince olmali ki pissin) patatesleri uclari birbirinin uzerine binecek sekilde kalibin tabanina dizin. Uzerine biraz yag gezdirip firca ile bozmadan tum patateslere surun. Patateslerin uzerine mantarin yarisini dokup duzgunce yayin ve tekrar biraz yag gezdirin. Tum malzemeyi bes kat (patates + mantar + patates...) olacak sekilde hazirlayin. Son kata patatesleri dizdikten sonra yag gezdirin ve kalibi folyo ile kaplayin.
4.
Kalibi onceden isittiginiz firina verin ve bir saat pisirin. Folyoyu kaldirip firinin izgarasini yakin ve uz kattaki patatesler kizarincaya kadar pisirmeye devam edin. Pisen keki biraz dinlendirip seklini bozmadan kelepceyi cikarin ve ucgen dilimleyerek sicak sicak servis yapin. |
| |