Mantarlı Tavukbudu Dolması
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler :
2 tavuk budu
1 kase mantar çeşitleri
1 soğan
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
kekik
sıvıyağ
Sosu İçin
1 kase ev yapımı ketçap
1 tutam fesleğen
zeytinyağı
Hazırlanışı
İç harcı için mantarları ince doğra***** soğan ve sarımsakla beraber sıvıyağda kavurun. Tuzunu ve baharatlarını ayarla***** bir süre pişirin. Kemiklerinden ayrılmış tavuk butlarının içine iç harçtan koyduktan sonra dikin.
Yağlanmış tepsiye alarak önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin. Sosu için ev yapımı ketçapı zeytinyağı ve fesleğenle beraber kısa bir süre kavurun. Pişen tavuğu dilimleyerek bu sosla beraber servis edin. |