Biftek Nasıl Pişirilir
Malzemeler 500gr. Biftek (ince şeritler halinde kesilmiş)
1 orta boy kırmızı soğan
2 adet yeşil soğan (doğranmış)
½ fincan dilimlenmiş mantar
1 diş sarımsak (dilimlenmiş)
1 adet zencefil (dilimlenmiş)
Marine Etmek için 2 yemek kaşığı light soya sosu
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Sos 3 yemek kaşığı dark soya sosu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sherry
Pişirilen etin suyu
Hazırlanışı
Marine etmek için hazırladığınız malzemeleri karıştırarak etlerin üzerine dökün. 15 dk. marine edin.
Wok’u ısıtın. 2 yemek kaşığı yağla birlikte etleri pişirin.
Etleri bir tabağa alın.
Etin suyundan 2 yemek kaşığı alın (sosa eklemek için). Wok’a soğan, sarımsak ve zencefili ko***** kavurun.
Son olarak mantarları ekleyin. Mantarların rengi değişinceye kadar pişirin.
Sos için gerekli malzemeleri karıştırdıktan sonra Wok’a sebzelerin içine ekleyin. Karıştırarak 1-2 dk. pişirin.
En son olarak etlleri ekleyin. Hepsini kısık ateşte 1-2 dk. karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın. |