Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Şubat 2010, 05:25   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yoğurtlu Biftek Nasıl Pişirilir




Malzemeler

• 500 gr bifteklik et
• 200 gr nohut
• 1 küçük soğan
• 4-5 adet patates
• 250 gr yoğurt
• 3-4 diş sarımsak
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı un
• Kırmızıbiber
• Karabiber
• Tuz


Tarifi

1 - Bifteklik et gayet ince dilimlerde hazırlanır. Havanla dövülüp çoğaltılır.
2- Soğan rendelenip tuz ile bifteklerin her yerine sürülür. Kırmızıbiber ve karabiber de bifteklerin üzerlerine serpilir.
3- Tavaya sıvıyağ konup kızdırılır. Biftekler kızgın yağa atılıp iki tarafı nar gibi olup iyice pişinceye kadar kızartılır. Kızaran biftekler servis tabağına çıkartılır.
4- Nohut ayıklanıp akşamdan bol suda bekletilir. Nohut su ile tencereye konup haşlanır. Nohut ezilinceye kadar haşlanıp ateşten
alınıp suyu süzdürülür. Kabuklan çıkartılıp mikserde püre haline getirilir.
5- Patatesler suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kabukları soyulup robotta püre haline getirilir. Nohut püresi ile patates püresi karıştırılıp tuz ve karabiber katılır. 1 çay bardağı un ve bir yumurta kırılıp iyice yoğrulur.
Ramazan Sofrası G37)
6- Tavada yağ kızdırılıp nohutlu püreden lokma gibi yapılıp kızgın yağa atılır. İki tarafı kızartılıp kayık tabağa çıkartılır. Kayık tabağın ortasına kızarmış biftekler ve püreler sıralanır. Sarımsak ezilip yoğurt ile karıştırılıp bifteklerin üzerine dökülür.
7- Tavadaki yağ kızdırılıp kırmızıbiber katılıp yoğurdun üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan