Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Şubat 2010, 05:27   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sivas Tavası




Malzeme :
1 kuzu kol
5 patlıcan
9 biber
6 domates
1 baş sarımsak
sıvıyağ
tuz, karabiber

Hazırlanışı :
Kuzu kolu irice parçalar halinde kesilir ve tencereye alınır. Önce alt üst biraz pişirilip üzerine sıcak su ilave ederek pişmeye bırakılır. Bu arada patlıcan ve biber parmak şeklinde kesilip kızartılır. Etler suyunu çekip kızarmaya başladıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Tepsiye pişen etler alınır.Üzerine kızarmış patlıcan ve biber alınır.Üzerine doğranmış domatesler yerleştirilir. Sarımsak lar da serpilir.Tuz ve karabiber serpip fırına verilir. Tekrar 15 dakika daha fırında pişirilip pilavla sıcak ikram edilir.

Sosu için; soğan ve sarımsak doğranarak zeytinyağında sotelenmeye alınır. Üzerine salça ve doğranmış domates eklenir. En son sosisler, tuz ve karabiber konularak bir süre kavrulur. Daha sonra biraz su eklenerek sos yağa binene kadar pişirlir. Ekmekler ve sos hazırlanınca ekmekler ortadan kesilerek içerisine sos, sosis, turşu ve hardal konularak sıcacık bir şekilde sunulur. Böylelikle büfe sosisliyi çocuklarınıza evinizde en sağlık şekilde sunabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan