| Soslu Biftek Nasıl Pişirilir
Malzemeleri 4 Parça Biftek
3 Adet Kuru soğan
4 Dilim Ekmek
1 Fincan Zeytinyağı
1 Su Bardağı Kırmızı Şarap
2 Diş Sarımsak
2 Çay Kaşığı Zencefil
Hazırlanışı
Zeytinyağı,şarap,dövülmüş sarımsak ve zencefili derin bir kapta karıştıralım.Biftekleri ekleyip ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
Soğanları incecik kıyıp tavada kavuralım.Izgara veya barbeküde biftekleri 5-6 dakika kızartalım.
Ekmek dilimlerini fırça ile hafifçe yağla***** her iki tarafınıda kızartalım.Kızarttığımız ekmekleri servis tabağına alıp üzerlerine biftekleri en üste de soğanları yerleştirip servis edelim. |