Sarımsaklı Ekmek
Günün her öğünü için kolayca hazırlayabileceğiniz, nefis aroması ve çıtır çıtır lezzetiyle sarımsaklı ekmek tarifi burda! Korkmayın, tarifimize göre pişirdiğinizde sarımsak kokusu çok fazla olmuyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler,
* 4 dilim ekmek
* 2 diş sarımsak
* 3 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi
* 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Hazırlanışı,
1. Sarımsağın kabuklarını soyup rendeleyin.
2. Kâsede sarımsak, zeytinyağı, kaşar peynir rendesini karıştırın.
3. Her bir ekmek diliminin üzerine peynirli karışımı sürün.
4. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.
5. Sarımsaklı ekmekleri tepsiye dizin.
6. 200 derece fırında peynir eriyene kadar yaklaşık 8 dakika pişirin.
Not,
Damak tadınıza göre kekik, tuz, pul biber ekleyebilirsiniz. |