Kuzu İncik Kapama
Malzeme 6 adet kuzu incik veya kol
100 gr. Margarin
2 baş soğan (Ufaklarından dörde bölünmüş)
4 diş sarımsak (Doğranmış)
1 baş taze soğan {Temizlenip 3 cm. kalınlığında doğranmış)
3 adet patates (Soyulup, 1/2 cm. kalınlığında doğranmış)
3 adet havuç (Bıçak arkası kalınlığında doğranmış)
1 adet kereviz (Soyulup, bıçak arkası kalınlığında doğranmış)
1 adet marul veya yeşil salata
1/2 bağ maydanoz (Doğranmış)
1/2 bağ dereotu (Doğranmış)
1 çorba kaşığı Un
Hazırlanışı
• Etleri tencereye koyun.
• Üstleri kapanacak kadar su ilave edip 5 dakika kaynatın. Soğuk suda yıkayarak süzgece çıkarın.
• Tencere içinde margarini kızdırın. Etleri, soğanı ve sarımsağı ilave edip, birkaç dakika karıştırdıktan sonra unu ekleyin.
• Biraz karıştırdıktan sonra 5 su bardağı suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın.
• Havuç, kereviz, patates, taze soğan, maydanoz, dereotu, marul yapraklarını ve tuzu etlerin üzerine yayın. Üzerine iç kapak ve dış kapak kapatarak 15 dakika kısık ateşte pişirin.
• Lezzetini kontrol edip çukur kapta servis yapın. |