Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2010, 22:18   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kestaneli Ekmek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler :
5 su b. söke un
yarım paket yaşmaya
2 çorba k. tereyağı
2 yumurta
1 çay b. süt
1 çorba k. bal
1 tatlı k. tuz
1 kase kestane
Alabildiği kadar su

Hazırlanışı
Karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine yumurtayı, sütü, mayayı, balı alarak önce sıvı kısmını karıştırın. Daha sonra üzerine haşlandıktan sonra doğrayıcıdan geçirilen kestaneleri ilave edin.

Tereyağını da ekledikten sonra ortadan itibaren yoğurmaya başlayın. Hazırladığınız hamurdan biraz ayırdıktan sonra ortalama 9 bezeye ayırarak yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine biraz bastırdıktan sonra, ayırdığınız hamurdan üzeri için tac yapın.

Bunun için hamurdan 8 minik top yapın. Her birini uzun fitil yaptıktan sonra 2ye katlayıp, rulo yapın. Ekmeklerin üzerine yerleştirerek yumurta sarısı sürün. ÜZerine birer tane kestane kondurarak bir süre mayalandırın. Ardından önceden ısıtılmış 200 derecede pişirin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan