Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2010, 22:37   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dereotlu Limon Soslu Burgu Makarna




Malzemeler

250 g burgu makarna
25 cl. (1 su bardağı) süt
bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
5 cm limon kabuğu
2 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)


Tarifi

Süt, tuz, kimyon tohumları, limon suyu ve limon kabuğunu kalın dipli bir tencerede karıştırıp, tencereyi harlı ateşe oturtarak, karışımı birtaşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı 3 dakika pişirdikten sonra, makarnaları ekleyerek, üstlerini iyice örtecek kadar su katın ve tencerenin kapağını kapatıp, ara sıra karıştırarak, makarnalar yumuşayıncaya ve diplerinde 4 çorba kaşığı sıvı kalıncaya kadar (yaklaşık 15 dakika) pişirin (suyunu çok çekerse, makarnaların yapışmasını önlemek için biraz su ekleyin). Tencereyi ateşten alıp, limon kabuğunu çıkartıktan sonra, limon soslu makarnayı bir servis tabağına aktararak, üstüne dereotlarını serpiştirin ve servis yapın.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet