Fırında Kızarmış Pirinç Pilavı
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç
rendelenmiş kaşar peyniri
1 kaşık tereyağ
süt
tuz
Hazırlanması:
Pirinci ılık suda 1 saat kadar bekletin ve daha sonra iyice durulayın. Pirinci 30 cm genişliğinde, 6-7 cm derinliğinde bir Pyrex kaba koyun. Pyrex kabın dibini ve kenarlarını hafifçe margarin veya zeytinyağı ile yağlayın. Soğuk sütü pirincin üzerine dökün (Süt pirincin üzerini 1 cm geçecek şekilde). Tuzunu ekleyin. Küçük küçük böldüğünüz tereyağ veya Becel parçalarını içine ilave edin. 200 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyun. Pilav sütü çektikten ve üzeri hafif kızardıktan sonra fırından çıkarıp üzerine daha öncede rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri serpin. Tekrar fırına verip iyice üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra börek gibi keserek servis yapın. |