Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2010, 22:50   #1
Çevrimdışı
YapraK
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :
Yarım kilo ıspanak
Yarım kg. mantar
1 tavuk göğsü
1 soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz, Karabiber

Beşamel Sosu İçin
1 tepeleme çorba k. söke un
2 su b. süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Sıvıyağ

Hazırlanışı
Ocağın üzerine iki tava alalım. ikisine de sıvıyağ ekleyemelim. Birinci tavada soğan ve sarımsak sotelemiş üzerine tavuk ve mantar ilave edip soteleyelim.

ikinci tavada ise doğranmış ıspanakları soteleyelim. İkisi de sotelenince bir araya alalım.

Beşamel sosu için unu sıvıyağda kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyerek tuzunu, baharatını ve muskatını ekleyip çırparak pişirin.

Ispanaklı tavuğu minik güveç kaplarına alın. Üzerine beşamel sosu paylaştırın. Kaşar peyniri rendesini de ekleyerek önceden ısıtılış 190 derecede pişirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat