Güveçte Mantarlı Tavuklu Ispanak
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler :
Yarım kilo ıspanak
Yarım kg. mantar
1 tavuk göğsü
1 soğan
2 diş sarımsak
Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
Beşamel Sosu İçin
1 tepeleme çorba k. söke un
2 su b. süt
Tuz
Karabiber
Muskat
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Ocağın üzerine iki tava alalım. ikisine de sıvıyağ ekleyemelim. Birinci tavada soğan ve sarımsak sotelemiş üzerine tavuk ve mantar ilave edip soteleyelim.
ikinci tavada ise doğranmış ıspanakları soteleyelim. İkisi de sotelenince bir araya alalım.
Beşamel sosu için unu sıvıyağda kavurmaya başlayın. Unun kokusu çıkınca üzerine sütü ekleyerek tuzunu, baharatını ve muskatını ekleyip çırparak pişirin.
Ispanaklı tavuğu minik güveç kaplarına alın. Üzerine beşamel sosu paylaştırın. Kaşar peyniri rendesini de ekleyerek önceden ısıtılış 190 derecede pişirin. |