Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER:
*1 kg. ıspanak
*1 büyük boy soğan
*1 kaşık salça
*tuz
beşamel sos için;
*2 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
*biraz tuz
üzeri içi;
* kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
*öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp suyunu süzelim.ardından soğanı tencereye alıp kavuralım.ardından salçayı ve sonrada doğradığımız ıspanakları ilave edip kendi suyunda pişirelim.
*diğer taraftan beşamel sos için sütü,tereyağı (ya da margarini )ve de unu encereye alıp koyu bir kıvama gelene kadar pişirelim.eğer çok kkoyuolursa biraz süt ekleyebilirsiniz.
*daha sonra ıspanakları ısıya dayanıklı bir kaba boşaltığ beşamel sosu da üzerine dökelim ve rendelenmiş kaşar peynirlerini serptikten sonra 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletelim