Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Şubat 2010, 23:23   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler-

Hurmalı tavuk -

1 kutu kemiksiz tavuk kalça
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı pekmez
Tavuk kalça sayısı kadar hurma
1 defne yaprağı
Tuz-karabiber
1/2 su bardağı sıcak su

Yapılışı-

Tavuk kalçaların içine çekirdekleri çıkartılıp ortadan ikiye bölünmüş hurmalar yerleştirilerek rula yapılıp kürdanla sabitlenir.
Isıtılmış tavada tavukların kızarması sağlanır.
Kızaran tavuklara,iri küpler halinde doğranmış soğan eklenerek hafifçe sotelenir ve içine pekmez-defne yaprağı-tuz-karabiber-sıcak su ilave edilerek tavuklar yumuşayana kadar pişirilir.
Gerekirse sıcak su ilavesi yapılır.

Şam fıstıklı pilav-

1 su bardağı pirinç
1 adet küçğk boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet elma
1 çay bardağı file şam fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz-karabiber
1 1/2 su bardağı sıcak su

Yapılışı-

Tencerede zeytinyağ ve küp küp doğranmış soğan-sarmısak sotelenir.
Tereyağ - minik küpler halinde doğranmış elma ve pirinç ilave edilerek kavrulur.
Tuz-karabiber ve sıcak su eklenerek pişirilir.
Demlenince üzerine şam fıstığı konup karıştırılır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan