Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mart 2010, 02:32   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kestane Püresi Nasıl Yapılır





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


* 1 kg 800 g deliksiz buyuk kestane
* 4 bardak veya daha fazla su
* 3 bardak seker
* Cizilmis bir vanilya cubugu
* Arzu edilirse pureyi inceltmek icin bir miktar sut

Kestanelerin kabuklarini teker teker bicakla cizin. Buyuk bir tencereye koyun. Tencereye kestanelerin ustlerini ortecek kadar su doldurun. Kabuklar rahatca cikacak hale gelinceye kadar kestaneleri haslayin.

Kestaneleri teker teker sudan cikarip kabuklarini ve altindaki zarlari ayiklayin. Bu islem biraz zaman aliyor.

Firininizi 175C ye isitin. Firina sokulabilecek buyuk bir kaba ayiklanmis kestaneleri, 4 bardak suyu, sekeri ve vanilya cubugunu koyun. Su duzeyinin kestanelerin ustunde olmasina dikkat edin, gerekirse daha ekleyin. Kestaneleri ustu acik sekilde 2 ila 3 saat pisirin. Bu sure kestanelerin kuruluk derecesine gore buyuk olcude farklilik gosterebilir. Firin kabinizi her 30 dakikada bir karistirarak kestaneler iyice yumusayip, sekerli su koyu bir surup haline gelinceye kadar pisirin. Firindan alip kestanelerin surup icinde sogumasini bekleyin.

Sonra mutfak robotu veya blendirda bir kac defada cekerek pure haline getirin. Eger daha sulu bir pure arzu ediyorsaniz sut ilavesiyle purenizi inceltebilir, puruzsuz bir pure icin ince bir suzgecten gecirebilirsiniz.

Bu asamada purenizi birer pardaklik porsiyonlarda paketleyip dondurucuya kaldirabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver