Akıtma
Çanakkale nin Biga ilçesinde çoğunlukla yapılan bir tariftir.
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yumurta
1 su bardağı su
1 veya 1.5 su bardağı un (sıvı kıvamda olacak)
Tuz
Miksere 2 yumurta kırılır. İyice çırpılır. Üzerine 1 su bardağı su eklenir. Tuz eklenir.Tekrar çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. Hamur akıcı sıvı kıvamda olacak. Kabarması için 15 dak beklenir.
Tava tereyağla yağlanır. Hamurdan bir kepçe alınıp tavaya eklenir. Tava sallanarak hamur yuvarlak olacak şekilde yayılır. Göz göz olup altı pişince diğer tarafı çevrilir ve bu sayede her iki tarafı da pişirilir. Bir tepsiye alınıp bir tarafı tereyağla yağlanır.Arasına peynir reçel vs ne isterseniz koyup dürüm şeklinde sarabilirsiniz. |