Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Mart 2010, 02:35   #1
Çevrimdışı
YapraK Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Lezzetli Kısır Tarifi




kısırın tarifini verirken miktar vermeyeceğiz ... kişi sayısına göre ayarlıyoruz ..

kaynattığımız suyu ayarladığımız ince bulgurun üzerine yavaş yavaş döküyoruz ... tepeleme olmasına dikkat edelim maksat bulgurlar yumuşasın ( ıslansında denir )... diri olmaması tercihimizdir

bulguru bir tarafa koyup ... bulgurun içine katacağımız yeşilliklerimizi doğramaya başlıyoruz ...

Yesillikler

yeşil soğan
dere otu
maydonoz
roka
salatalık olabilir
marul

küçük küçük doğradığımız yeşilliklerimizi bir tarafa koyuyoruz çünkü üçüncü işleme geçiyoruz

kuru soğanları ( bir iki tane yeterli olacaktır) yağda kavuruyoruz ve üzerine salça ilave ediyoruz ... bir iki çorba kaşığı ...

Ve simdi malzemeleri birlstirme zamani

1.aşama salçayı ıslattığımız bulgurla karıştırıyoruz ...
2.aşama yeşilliklerimizi salçalı bulgurla karışıtıyoruz ...
3.aşama baharatlar, zeytin yağı, limon suyu ,nar ekşisi ,tuz...

istersek turşuda ilave edebiliriz

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan