Lezzetli Kısır Tarifi
kısırın tarifini verirken miktar vermeyeceğiz ... kişi sayısına göre ayarlıyoruz ..
kaynattığımız suyu ayarladığımız ince bulgurun üzerine yavaş yavaş döküyoruz ... tepeleme olmasına dikkat edelim maksat bulgurlar yumuşasın ( ıslansında denir )... diri olmaması tercihimizdir
bulguru bir tarafa koyup ... bulgurun içine katacağımız yeşilliklerimizi doğramaya başlıyoruz ...
Yesillikler
yeşil soğan
dere otu
maydonoz
roka
salatalık olabilir
marul
küçük küçük doğradığımız yeşilliklerimizi bir tarafa koyuyoruz çünkü üçüncü işleme geçiyoruz
kuru soğanları ( bir iki tane yeterli olacaktır) yağda kavuruyoruz ve üzerine salça ilave ediyoruz ... bir iki çorba kaşığı ...
Ve simdi malzemeleri birlstirme zamani
1.aşama salçayı ıslattığımız bulgurla karıştırıyoruz ...
2.aşama yeşilliklerimizi salçalı bulgurla karışıtıyoruz ...
3.aşama baharatlar, zeytin yağı, limon suyu ,nar ekşisi ,tuz...
istersek turşuda ilave edebiliriz |