Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Mart 2010, 02:28   #28
SaW
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bu tür saldırılara karşı bir fikri olan var mı?

Sana yardımcı olmuşlar aslında. Olmasalardı dahi böyle sürekli "yok mu yardımcı olacak" diye postlar atman hoş değil. Yardım etmek için ısrar beklemiyor kimse..
Sorununa gelince iki tane mantıklı cevap verilmiş zaten. Birincisi XcLusive söylemiş mantığını, ikincisi ise
Alıntı:
on !*:join:#:{
hinc -mu1 $chan $+($chan,$gettok($gettok($fulladdress,1,64),2,33)) 1
if $hget($chan,$+($chan,$gettok($gettok($fulladdress, 1,64),2,33)) == 3) { gzline $nick Sebeb . }
}

bu kodu örnek olarak vermişler. İşte aslında senin için lazım olan şey böyle bir mantık. Buradaki mantığı kendine göre özelleştirmen lazım. Bu kod şunu söylüyor;
Eğer 1 saniye içerisinde aynı idente sahip 3 kişi girerse banla.. Oradaki saniyeyi kendine göre ayarlayabilirsin sayıyı kendine göre ayarlayabilirsin. Hatta bazı identleri muaf tutabilirsin. Bu tamamen senin yaratıcılığına kalmış.
Yazacağın kod için tavsiyelerim şunlar;

*eventi snotice'e göre çalıştır.
*Her ident için o idente özgü bir değişken ata, atadığın her değişkenin içerisine de ip adreslerini al, alırken eğer değişken zaten mevcutsa mevcut değere ilave ettir.
*Yukarıda bahsi geçen değişkene atadığın her değer n saniye sonra silinsin, bunun için bir timer kur veya -u parametresini kullan.
*snotice eventi her çalıştığında öncelikle o idente özgü değişken var mı yok mu onu arat, varsa içindeki ip sayısı kaç tane onu arat. Eğer içindeki sayı senin ceza sınırın olan x adete ulaştıysa ya bir döngüyle içindeki tüm ip adreslerine tek tek ban attır ya da daha kesin ve hızlı çözüm için o identi spamfiltera regex için özel karakterleri temizleterek eklettir.

İşte bunun algoritması budur. Ki benzer bir algoritmayı ben ScanX de kullanıyorum gayet de başarılı bir şekilde çalışıyor. Sen yapmaya çalış takıldığın yerde yardımcı oluruz.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan