Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Nisan 2010, 13:17   #1
Çevrimdışı
Sır
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Visneli labneli pasta





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pandispanya Hamuru Için:
4 yumurta
3/4 su bardagi toz seker
3/4 su bardagi elenmis un
1 yemek kasigi sivi yag
1 cimdik tuz
250 gr. kadar çekirdekleri ayiklanmis visne+ kendi dogal suyu
Üstüne parçalanmis veya rendelenmis çikolata parçalari

Kremasi:
7 yemek kasigi seker
1 yumurtanin sarisi
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi bugday veya misir nisastasi
2 su bardagi süt
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri

TARIFI:
Yumurta aklarini ve sarilarini ayirin. Aklarina hiç sari degmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz.Aklarini cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hizda mikserinizle çirpin.Sekerin yarisini ilave edip iyice kati kar haline gelene dek çirpmaya devam edin. Ayri bir kapta kalan sekerle yumurta sarilarini kabarip krema gibi olana kadar çirpin. Rengi güzel açik sari bir renk alacaktir.Önceden çirptiginiz yumurta aklarin içine sarilari ilave edip düsük hizda ancak karisana dek karistirin. Unu ilave edip tekrar ancak karisacak kadar yavasça karistirin. Hatta kasik yada spatula ile yaparsaniz daha iyi olur. Önceden yumurtalari çirparak ortaya çikan havayi indirmemeye özen gösterin.Sivi yagida ilave edip hafifçe karistirin.
Önce yaglanmis sonra unlanip silkelenmis yuvarlak pasta kalibiniza hamuru dökün. 350F (175C) dereceli firinda kabarip ustu pembelesene kadar pisirin. Yaklasik 25-35 dakika arasi. Hafif ilindiktan sonra kenarlarindan biçakla geçip kaliptan çikarin. Sogumaya birakin.

Krema Için:
Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çirpma aleti ile yada çatalla hafifçe çirpin. Un ve nisastayi da ilave edin. Sonra soguk sütü koyup karistirin. Altini açip orta isida koyulasana dek karistirarak pisirin. Kaynamaya basladiktan 1 dakika kadar sonra altini kapatip vanilyayi , ilindiktan sonrada labne peynirini ilave edip karistirin.

Pasta'nin bir araya getirilmesi:
Sogumus olan pandispanyanizi tirtilli biçak ile üçe bölün. Eger meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmis muz, çilek koyabilirsiniz. Pastayi koyacaginiz yuvarlak tepsi yada tabaga ilk pandispanya parçasini koyup üzerine kremayi koyun. (üçe böldüyseniz kremanin yarisini kullanin). Visnelerin düzgün tanelilerinden üstüne süslemek için ayirin (yaklasik 16-17 tane) Visnenin yariya yakinini yarim yarim sekilde paylastirarak dagitin. Sonra diger katida koyup ayni islemi tekrarlayin. En üst parçayi yerlestirip isterseniz hazir kremsantiyi paket tarifine göre hazirlayip üstünü kaplayin. Kalan visne taneleri ile pastanin süsleyip rendelenmis çikolata serpistirin. Buzdolabinda en az 2 saat (tercihen bir gece) bekletip servis yapin

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan