Venedik pastasi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 16 yumurta
500 gr. toz seker
400 gr. un
100 gr. çekilmis badem veya kavrulmus findik
100 gr. Margarin Kremasi : 500 gr. Margarin
400 gr. toz seker
Vanilya tozu veya kakao TARIFI: Yumurtalarla sekeri yumurta teli ile boza kivamina gelinceye kadar çirpin. Unla karistirilmis findik ilâve edin. Eritilmis yagi katin. Içi unlanip yaglanmis kaliba kabarma payi birakarak dökün. Orta hararetli firinda pisirin. Kremanin tarifi: Yagi yumurta teli ile karistirarak yumusatin. Sekeri suyla hiç karistirmadan koyu surup kivamina gelinceye kadar kaynatin. Soguduktan sonra yaga katin. Vanilya koyun. Yarisina kakao ilâve edin. Pandispanyayi dörde bölün. Her parçaya biraz likörlü surup serpin. Siyah ve beyaz krema sürün. Üst üste koyun. Kenarlarina krema sürün. Çikolata parçalarini yapistirin. Üstünü siyah ve beyaz kremayla süsleyin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |