Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Nisan 2010, 23:04   #1
Çevrimdışı
Slipknot
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suyla çalışan otomobiller geliyor!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bir MIT araştırma grubu modifiye edilmiş bir virüs ve güneş ışığını kullanarak suyu, hidrojen ve oksijen atomlarına ayırmayı başardı.

Araştırma grubu, katalizör molekülleri ve biyolojik pigmentleri etkileyip onlara bağlanan, M13 adını verdikleri bir bakteriyel virüs geliştirdiler. M13 böylece oksijeni, su moleküllerinden ayırabiliyor.

Virüs aslında bu reaksiyonda bir inşaat iskelesi görevi görüyor, pigmentleri ve katalizörleri doğru şekilde sıralayıp suyun ayrışma reaksiyonunu tetiklemelerini sağlıyor.

Aslında bu haliyle, sudan elde edilen hidrojen atomları da proton ve elektronlarına ayrılıyor. Geliştirilmekte olan sistemin ikinci bir kısmı da, bunların tekrar hidrojen atom ve molekülleri haline gelmesini sağlayacak. Araştırmacılar ayrıca daha ucuz bir katalizör kullanmanın da yollarını arıyor.

Depolanan hidrojen, yakıt pilleri kullanılarak elektrik üretilebilir ya da taşıtlar için sıvı yakıt olarak kullanılabilir. Ayrıca güneş ışığı ilk kez böyle bir reaksiyonu gerçekleştirebilmek için doğrudan kullanıldı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan