Cevap: Fikirler yerine kişiler'le ugraşmak nasil bir mantıktır ?
iste bende bunu bekliyordum ki , basligima ornek olarak birini gosteriyim . Evet arkadaslar baslikda dedigim gibi fikirler yerine kisilerle ugrasmak cok sik rastlanan bir mantik hatasidir .
Arkadasimizin demis oldugu "Bence önce siz kendiniz ceviz kabuğunun içini dolduracaksınız ki birilerinden öyle yorum bekleyeceksiniz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Aksi takdirde kimse rağbet etmez konuya. Ancak işte benim gibi cins Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ) kıl birisi çıkıp gelirse birkaç cümle sarfedip konuyu alevlendirebilir." su cumle den yola cikarak sunu soyleyebiliriz ;
'Idda'yi cevaplamak yerine idda sahibine satasmak.' yani tartisilan konunun ozune icerigine degilde , o basligi actigimdan dolayi , kisiligime yada bir ozelligime saldirmak ..
"Bence önce siz kendiniz ceviz kabuğunun içini dolduracaksınız ki birilerinden öyle yorum bekleyeceksiniz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Aksi takdirde kimse rağbet etmez konuya." yine ayni cumleden sunu da cikartabiliriz ;
'karsi tarafin pozisyonunu saldirmayi kolaylastirmak icin , hatali bir sekilde lanse edip , elestirilerini bu yonde dogrultmak. ve ya 'konuya alakasiz bir tez ileri surmek'.
ama en cok yaptigimiz mantik hatasi sudur "Bence önce siz kendiniz ceviz kabuğunun içini dolduracaksınız ki birilerinden öyle yorum bekleyeceksiniz" bu kelimenin anlatmak istedigi ;
bir olaya gosterilicek tek tavrin , iki secenekden birini secmekle ibaret oldugu yanilsamasi .
not: yanilsama nedir ? var olmayani var sayip , hatta var oldugunu kabul etmek ,bana gore anlami bu .. |