Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Nisan 2010, 16:18   #5
malcom
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fikirler yerine kişiler'le ugraşmak nasil bir mantıktır ?

PentagraM Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
.Asıl mantık hatasını sen yapıyorsun. Nasıl mı?

Alıntı:
merak ediyorum da aciklayacak olan varmi ?
___

İşte bu hatayı yaparak. Eğer bir tartışma konusu oluşturacaksan (Türkçe-Edebiyat öğretmenleri benden daha iyi bilirler; ama bende Mantık dersi ile ilgilendiğim için) Bu tarz bir cümleyle başlayamazsın. Bu ne demektir "armut piş, ağzıma düş". Yani birisi çıksın yorum yapsın bende onun yorumuna göre bir yorum yapayım demektir. Temeli sağlam olmayan bir tartışmaya yol açmaktır seninkisi. Ama ben

Cok rastlanan hatalardan biride "sebeb sonuc karisikligi" dir .
Bu hataya genelde soz konusu iki olgunun arasindaki iliskiyi aciklarken , sadece biririnin zamansal olarak hemen ardindan gelmesi gerektigi gercegini goz onune alip , olgulari etkileyen diger faktorleri goz ardi edildiginde dusulur .
ornegin ;

"Bu tarz bir cümleyle başlayamazsın. Bu ne demektir "armut piş, ağzıma düş". Yani birisi çıksın yorum yapsın bende onun yorumuna göre bir yorum yapayım demektir. " Pentegram arkadasimizin yorumu buna guzel bir ornektir . Benim cevabimi analiz edip , "bu tarz bir cumle" ile baslamamin "armut pis agzima dus " yada "birisi ciksin yorum yapsin bende onun yorumuna yorum yapiyim" sonucuna varabilir ama bu analiz hatalidir tabi . zira hem benim oyle cumle ile baslamamin , hemde o basligi acmamin , Pentagram arkadasimizin dedikleriden bagimsiz bir nedeni vardir .

"Suphe ve belirsizlik icinde, bilgiden yoksun olarak yasayabilirim. Bence bu sekilde yasamak, yanlis olabilecek cevaplarla yasamaktan daha ilginctir." Richard Feynman

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan