22 Nisan 2010, 16:59
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Şeftalili Pasta
Malzeme:
5 yumurta, 5 Turk kahvesi fincani un, 5 Turk kahvesi seker, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 3 tane seftali, 1 yemek kasigi recel, 2 su bardagi hazir krema Yapilisi: - Yumurta, un, seker, kabartma tozu, vanilya iyice karistirilir
- Kek kalibi yaglanir ve icine hamur dokulur, 180 C (350 F) de pisirilir
- Kek soguduktan sonra kalibindan cikarilir ve ortadan ikiye kesilir
- Ortasina hazir kremanin bir kismi konulur ve uzerine ince dilimlenmis seftaliler dizilir (arzu ederseniz seftalileri pure haline getirip, kremanin yarisi ile karistirip da kullanabilirsiniz)
- Kekin diger yarisi uzerine konulur ve tum kek krema ile kaplanir
- En ustu seftali dilimleri ile suslenir.
- Recel bir kasik su ile sulandirilir ve seftalilerin uzerine firca ile surulur.
Not: Kekin diger ismi sunger kek...seftali yerine istediginiz herhangi bir meyvayi kullanabilirsiniz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
| |