Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Nisan 2010, 13:01   #1
Dilara
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havuçlu Meze





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler,
3 adet orta büyüklükte havuç
1 kâse yoğurt
Yarım su bardağı mayonez
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
Damak zevkine göre tuz, pul biber
Hazırlanışı,
Havuçların kabuklarını soyup bol suda haşlayın.
Hafif ılındıktan sonra suyunu süzüp rendeleyin.
Derin bir kâseye yoğurt, mayonez ve sıvıyağı alıp mikserle 2-3 dakika çırpın.
Rendelediğiniz havuçları kâseye ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın.
Damak zevkinize göre tuz ve pul biberi ekleyin.
Karışımı kalp şeklinde tabağa dökün.
Üzerine iyice bastırıp kalp şeklini almasını sağlayın.
Derin dondurucuda 15-20 dakika bekletip servis tabağına ters çevirin.
Üzerini dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
Öneri: Eğer evinizde kalp tabak ise yok ise aynı işlemi kalp kurabiye kalıplarıyla da yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan