Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Nisan 2010, 13:06   #1
Dilara
Misafir
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pratik Biber Turşusu




Malzemeler,
Yarım kilo sivri biber
2 su bardağı üzüm sirkesi
2 su bardağı su
5 diş sarımsak
Hazırlanışı,
Büyük boy tencereye sirke ve suyu alın.
Orta dereceli ateşte kaynamaya bırakın.
Sivri biberleri bol suyla yıkayıp fazla suyunu süzdürün.
Tencerede kaynayan sirkeli suya sivri biberleri ilave edin.
Biberlerin rengi sararıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan biberleri süzüp soğuması için bekletin.
Soğuyan biberleri cam bir kavanoza alın.
Sarımsakların kabuklarını soyup rendeleyin.
Tenceredeki sirkeli su ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın.
Karışımı kavanozdaki biberlerin üzerine dökün.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Bir gece buzdolabında bekletin.
Ertesi gün ihtiyaç duyduğunuz kadar turşu alıp servis yapın.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan