Aşk kavramını ya siz bilmiyorsunuz ya da çok basit düşünüyorsunuz. Sanal aşk demek sadece internet üzerinde oluşan bir olgu mudur? Geçmişle ilgili biraz bir şeyler okuyun, insanlar peçeleriyle dolaşırken, yüzünü bile görmediği o peçeli kadınlara aşık olan kimler varmış kimler... Belki masal belki gerçek, sonuçta sanal aşk kavramı çok eskilere dayanır.
Her insanın hayal ettiği bir profil vardır hep aklında, bu bayan için de geçerli erkek için de. Yakın geçmişe gelirsek, -ki hala devam ediyor- görücü usulü evlenen insanlar yeri gelir, evlendiği güne kadar eşini görmez. Evlendikten sonra her zaman hayal dünyasında olan o profili gerçeğine uydurmaya çalışır. Böyle olunca örf ve adetlerimize bağlı oluyoruzda, bu teknolojik bir ortamda olunca sanal aşk mı oluyor? Alemsiniz... Her alanda her koşulda, gerçek hayattaki örneklerle bir şeyleri savunmaya çalışıyorsunuz, ki bazı konularda görücü usulü evliliğe yatkın görüşte kişileri de görüyorum ama nasıl oluyorsa, bu tip olaylar sanal değilde gerçek aşk oluyor.
Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, çoğumuz kalbi aşkı yaratan aşığın aşkıyla doludur. Bu aşk hiçbir aşkla kıyaslanmamalıdır ama olayın mantığını anlayabilmeniz için söylüyorum, "görmediğim, dokunmadığım birine aşık olunmaz derken" düşünün biraz.
Hiç mi matematik okumadınız? Hiç mi bazı denklemlerin çözülmesi için gerçeklikten sanal'a geçip, sonra tekrar gerçeğe geçmek gerektiğini duymadınız? Size göre sanal kelimesi sadece msn, irc
vb. şeylerden mi oluşuyor ki bana gelip içerisinde aşk geçen bir cümleye yorum yapmak için messenger konuşmalarını kopyalıyorsunuz?
Bakın aşk zaten somut bir şey değildir, siz somut olmayan bir şey için sanal veya real yakıştırması yapamazsınız. Bu hislerle alakalı bir şeydir, hiç mi hayatınızda yaşamadınız veya duymadınız bu tip olayları. Siz realde tanıştığınız kişiyle sevgili olduktan sonra, her buluşmanızda kalbiniz küt küt atınca, diliniz damağınız kuruyunca bu aşk oluyorda, o bahsettiğiniz msn ortamında, sanal aşk diye tabir ettiğiniz hisse kapılmış bir insan, o hiç görmediği sevgilisi online olduğunda yine kalbi küt küt atınca, dili damağı kuruyunca yok bu aşk değildir diyorsanız, sanal aşktan sanal bebek doğar tarzı yorumlara kayacak olan düşüncelerinizle sizi başbaşa bırakıyorum.
Aşkla kalın...