Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Mayıs 2010, 17:56   #3
Çevrimiçi
Bora Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: AKP'den Cevap Gecikmedi..




Ortada yanlışlık var elbette o yanlışlıkta.


3- ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLÂL (YTCK Md.134)
HANGİ İLİŞKİLER ÖZEL HAYATI OLUŞTURUR

Kişileri fişlemek özel hayata müdahale oluşturur bu nedenle AHİS 8.maddeye göre bunun ayrıntılı şekilde kanunla düzenlenmesi gerekir.
- Cinsel hayata ilişkin düzenlemeler ve davranışlar, bu cümleden olmak üzere cinsel ahlaka aykırı davranışların kayıt altına alınması.
- Kişinin adı fotoğrafı nam ve şöhreti, şerefi, yaşam tarzına ilişkin bilgilerin kayıt altına alınması, arşivlenmesi (kişisel bilgilerin resmi makamlarca toplanarak arşivlenmesi, özel mekana ses ve görüntü alan cihazların yerleştirilmesi)


Türkiyede hukuk tam anlamıyla işleyemediğinden dolayı bu komplolara mağdur kalıyor kişiler. Siyasi irade, hukuk mekanizmasından elini çekmesi lazım. Muhalif ve siyasi tarafdan bakmamak lazım olaylara insani boyutdan bakmak lazım. Ben sayın başbakanın yerinde olsa idim, İç işleri bakanı ve Adalet bakanını görevden alırdım. Türk Ceza Kanunumuz (TCK) Çok açık ve net şekilde belirtmiştir. Kişilerin bilgisi dışında ses ve görüntü kayıtları özel hayatın ihlalini gerektirir.


Konu Bora tarafından (11 Mayıs 2010 Saat 18:41 ) değiştirilmiştir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan