ROM'dan elde edilen bilgiler Mondrian'ın 4.3 inç geniş ekrana sahip bir cep telefonu olacağını ortaya koyuyor.
480'e 800 ekran çözünürlüğünün yaında Qualcomm'un Snapdragon işlemcisi dikkat çekiyor. Üst sınıf akıllı cep telefonlarında yaygın olarak kullanılan bu işlemcinin normal hızı 1 GHz. Ancak bu yeni cepte daha hızlı olan 1.3 GHz ya da
1.5 GHz modelin kullanılabileceği aktarılıyor.
İşletim sisteminin kendisine gelince, özellikle
Facebook entegrasyonunun etkileyici olduğu aktarılıyor. Arkadaşların durumlarının otomatik güncellenmesi, durum detaylarının cep telefonu numaralarının, adreslerin yanında gösterilmesi gibi
ince detaylar kullanıcıların hoşuna gidecektir.
Dahası
yazılım akıllı bir şekilde adresleri tanıyıp tıklanabilir bağlantılar oluşturuyor. Tek tık ile adresleri
haritada görmek ve daha fazlası çok kolay olacak...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Microsoft çalışanları yeni işletim sistemini geliştirmeye devam ediyorlar. Elbette bu sürecin önemli parçalarından birisi de mobil internet tarayıcı oluyor.
Microsoft'un yeni ve güncel HTML/CSS derleyici ve render edici motoru Trident kullanılacak. Trident 3.1'in motoru Internet Explorer 7 ile aynı ama JavaScript performansı IE8'den alınanlarla geliştirilmiş. Üzerine bir miktar da CSS geliştirmesi yapılmış.
Bu tarayıcının işletim sisteminden ayrı olarak güncellenebileceği aktarılan detaylara arasında yer alıyor.
Kaynak : Chip.