| Cevap: Abdülhamid Bir Fikirdir
Meyve veren bütün ağaçlarımız taşlanmıştır bugüne kadar arkadaşlar. Abdülhamid gibi bir devlet adam kolay kolay bulunmaz ki benzerine az rastlanan bir liderdir. Tek kaybı kötü bir zamanda devletin başında olmasıdır. Dünyada ilk Kuran-i Kerim seri üretimine geçen padişahtır. Dünyanın dört bir yanında daha önce hiçbir padişahın yapmadığı kadar eser yaptı. Osmanlının gelmiş geçmiş en büyük ilim patlaması onun döneminde yaşandı.
Şimdi ise şu yazacağımı hiçbir kaynakta bulamayacağınız bir bilgi paylaşmak istiyorum. Kendisinin müthiş bir istihbarat servisi vardı. Bu bilinen kısmı. Yani Yıldız İstihbarat Teşkilatı. Bugün MİT'in bile yapamadığını o zamanlarda başarmıştı ve dünyanın dört bir yanından istihbarat topluyordu. Yani bugünün CIA'sı gibi dört bir yana dağılım göstermişti.
Çorum, Amasya, Tokat, Ankara gibi öz Türklerin olduğu şehirlerden kimsesiz, işsiz ve hamalları İstanbul'a getirtip eğitime tabi tutmuştur. Özel askeri birliğiyle beraber 30.000 civarında silahlı kuvvet nüfusu yapıp Dolmabahçe Sarayı'ndan taşınmış ve Yıldız Sarayı'na geçmiştir. Çünkü Dolmabahçe'de dış kuvvetlerden gelen birçok devlet adamı bulunuyordu ve Abdülhamid onların olmadığı bir yerde çalışma yapmak istiyordu. Bilgi sızmasına önlem almak istiyordu. Taşınma kararına itiraz eden dış güçlerin ülkemizdeki temsilcilerine "Ben buradayken siz rahat olamıyorsunuz. Ben oraya gideyim de siz burada rahat rahat çalışın" gibi benzeri bir açıklama getirmiştir. Yıldız Sarayı'nın yaklaşık 10 kilometre civarına kendi askerlerini yerleştirip mıntıkaya kendisinin bilgisi haricinde tek bir kişinin bile sokulmaması emrini verdirmiştir.
Bu başlangıçla beraber Yıldız Sarayı'ndan neden çıkmıyor diyenlere nispeten öyle yoğun ve gizli çalışmalar yapmıştır ki bildiğim tek birşeyi anlatsam bile şans eseri forumda bir Rum kökenli biri varsa gerçekten zınavadan çıkabilir Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Her zaman söylüyorum. Türk milleti bu vatanı kurtardığı için başta kahraman askerimize ve sonra Atatürk'e dua etsin. Atatürk ise bu vatanı sağ salim devraldığı için Abdülhamid'e dua etsin. Şimdi kimse çıkıp demesin Vahdeddin'den devraldı diye. Ne demek istediğimi anlayan anlar Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |