24 Temmuz 2010, 16:50
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Nokia çok satıyor ama...
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Nokia'nın sattığı cep telefonu sayısı her sene artıyor. Cirosu da büyüyen şirketin karları ise azalıyor.
Yılın 2. çeyreğiyle ilgili verileri açıklayan Nokia'nın karlarının düşmesinin sebebi çok basit, daha çok ucuz cep telefonu satıyor ama bunların kar marjları düşük.
Net satışlar 10 milyar Euro'yu geçti. Geçen yıla göre yüzde 1'lik artış var. Ancak piyasa yüzde 5 büyüdü ve bu da Nokia'nın hisse senedi fiyatlarını düşürdü.
Nokia'nın bu durumdan çıkmak için kar marjı daha yüksek olan akıllı cep telefonları piyasasında, N900 gibi başarılı modellere ağırlık vermesi gerektiği konuşuluyor.
__________________ Büyümeden yaşlandım ben.Hayat; ilk gördüğüm insanların,ilk gördüğüm gibi olmadıklarını öğretti. Kahraman Tazeoğlu |
| |