Elmalı İrmikli Puding
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Elmalı İrmikli Puding Malzemeler: 4 su bardağı süt 5 tepeleme yemek kaşığı irmik 1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker 1 paket vanilya 2-3 yemek kaşığı hindistancevizi Elması için: 4 adet sarı tatlı elma 2 çay kaşığı toz tarçın 4 yemek kaşığı tozşeker Hazırlanışı: Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın. Zar büyüklüğünde doğrayın. Elmaları teflon bir tavaya aktarın. Üzerine tozşekeri ve tarçını serpin. Kısık ateşte elmalar suyunu bırakıp çekene kadar 5 dakika pişirin. Orta boy bir tencereye irmik, süt, tozşeker ve vanilyayı koyun. Hindistancevizini ekleyin. Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın. Muhallebi kaselerini soğuk suyla ıslatın. Kaselere elma karışımını paylaştırın. Üzerine irmikleri dökün ve soğumasını bekleyin. Kaseleri dolaba koyun. Servis yapacağınız zaman ters çevirerek tabağa alın. Üstünü dilerseniz nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |