Konu: Karides Tava
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ağustos 2010, 13:15   #1
Dilara
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karides Tava




Karides Tava
Malzemeler,
Yarım kilo jumbo karides
3 su bardağı kaynar su
Yarım su bardağı üzüm sirkesi
Sosu için,
1 su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı su
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,
Orta boy tencereye 3 su bardağı su ve üzüm sirkesini alın.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca karidesleri ilave edin.
Yaklaşık 5 dakika karidesleri haşlayın.
Haşlanan karidesleri süzüp soğuması için kenarda bekletin.
Sosunu hazırlamak için derin bir kapta; un, galeta unu, yumurta, su ve tuzu karıştırın.
Kızartma yağını kızdırın.
Haşlanmış her bir karidesi hazırladığınız sosa batırın.
Kızartma yağında nar gibi olana kadar kızartın.
Fazla yağını almak için kızaran karidesleri havlu kâğıt üzerine çıkarın.
Servis yaparken karidesleri orta büyüklükte kürdanlara geçirin.
Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet